Waarom is een vastgoed opleiding volgen verstandig?

0
353
vastgoed-opleiding

Wanneer je in je laatste jaar zit van de middelbare school moet je langzaam gaan bedenken wat je precies wilt met je toekomst. Maar welke richting wil je dan opgaan? Een opleiding volgen waar je iedere dag wordt uitgedaagd en elke dag nieuwe dingen leert dat is waar iedereen naar op zoek is. Een vastgoed opleiding volgen staat waarschijnlijk niet boven aan je lijstje maar het heeft verschillende voordelen. In deze blog geven we dan ook 5 redenen waarom jij een vastgoed opleiding moet overwegen.

De vastgoed industrie is een industrie die uit miljoenen vierkante meters bestaat. Vraag en aanbod is hoog in de industrie en daarmee is hete een carrière waar altijd wat te beleven valt. Het kan uitdagend zijn maar geeft vooral ook een vervullend gevoel aan het eind van elke dag. Hier onder gaan we verder in op redenen waarom jij een vastgoed opleiding moet overwegen.

5 redenen voor vastgoed opleiding

De kans is erg groot dat wanneer je een vastgoed opleiding volgt je ook een baan zal krijgen na je opleiding. Dit komt omdat de vraag naar mensen die in vastgoed werken erg groot is. Uit onderzoek is gebleken dat er tussen 2018 en 2028 een stijging zal zijn van 7 procent. Dit is een hogere en snellere stijging ten op zichten van alle andere beroepen. Er blijven namelijk altijd mensen komen die een nieuwe woning zoeken en daar graag hulp bij nodig hebben. Werkgevers zijn dan ook altijd op zoek naar mensen die gemotiveerd en getalenteerd zijn in het vastgoed vak om mensen te helpen.

Als je een graad haalt in het vastgoed dan heb je allemaal verschillende mogelijkheden voor banen. Het salaris dat je hiervoor krijgt is helemaal afhankelijk van hoe je getraind bent. Ook de skills die je tijdens je studie hebt opgedaan tellen hier mee. Hoe meer ervaring je hebt op je cv, hoe beter dat eruitziet voor een toekomstige baas.

Wanneer je werkt in onroerend goed is het van belang dat je kennis hebt van de belangrijkste praktijken, zoals dingen die betrekking hebben tot wettigheid van tussenhandel in de aankoop en verkoop. In de situatie ben je de persoon die de transacties regelt. Hierbij komt dan ook kijken dat je dingen moet weten hoe jij zelf, de klant en het bedrijf erin staat zodat jullie allemaal beschermt kunnen worden tegen verstrikking in een eventuele rechtszaak. Net als bij elke studie zegt je specialisatie iets over hoe je vooruitgang zal maken in de carrière. Het is dan ook verstandig om vakken zoals vastgoedrecht of belastingen te volgenden tijdens je studie.

Als je in het vastgoed werkt dan maak je vaak je eigen uren en ben je onafhankelijk. Vaak wordt er ook vanuit huis gewerkt, het is dan belangrijk dat je de prioriteiten goed afsluit met je werkgever zodat je al je werk op tijd en goed afkrijgt. Je bent in zekere zin je eigen baas en dit is ook een reden dat veel mensen kiezen voor dit vak. Zo verveel je je nooit, leer je elke dag iets nieuws en blijf je je ontwikkelen in het vak.

Naast het harde werken is het ook een erg bevredigende baan. Naast dat je de gehele sector kent en precies weet hoe alle verkopen en transacties werken. Help je mensen naar het vinden van hun perfecte woning of het beste pand voor hun bedrijf. Het gaat dan vaak over grote bedragen en dit kan een stressvolle of emotionele periode zijn voor mensen. Als vastgoedmanager ben jij degene die hun helpt door alle stappen in het proces. Je helpt mensen om beslissingen te nemen die hun hele leven kunnen veranderen. Mensen verwachten dan ook echte begeleiding van je en zullen naar je toe komen voor allemaal soorten adviezen. Zij zullen erop vertrouwen dat jij weet wat je doet en zorgt dat het goed uit pakt voor hun. Dit brengt een zekere verantwoordelijkheid met zich mee die spannend maar vooral ook leuk zijn, met name wanneer je veel passie voelt voor het werk dat je doet. Met een diploma van een vastgoed opleiding kan jij ervoor zorgen dat mensen en gemeenschappen door middel van jouw hulp samen een leven kunnen opbouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here