Waarom is slaapapneu zo gevaarlijk?

0
491

Slaapapneu kan heftige gevolgen hebben en de meeste mensen weten niet dat ze bestaan. Terwijl sommige mensen het als gewoon snurken afdoen, is slaapapneu iets dat heel serieus moet worden genomen. Als de behandeling niet wordt behandeld, kan de slaapstoornis door congestief hartfalen zelfs de dood veroorzaken. Slaapapneu, (apneu letterlijk betekent zonder adem) is iets dat mannen, vrouwen, volwassenen en kinderen treft.

Het wordt gekenmerkt door een minimum van tien seconden intervallen tussen ademhalingen, die resulteren in een neurologische stimulatie of een bloedzuurstofverzadiging van ten minste drie of vier procent. Geen enkele groep mensen is immuun voor de rampzalige gevolgen van de stoornis, waardoor het bijzonder eng is. Omdat het gebeurt wanneer je slaapt, weten veel mensen die alleen slapen niet dat ze er last van hebben totdat het te laat is.

Sommige van de slaapapneu-gevaren die als symptomen kunnen werken, zijn luid snurken (met perioden van kortademigheid onmiddellijk gevolgd door naar lucht happen), ochtendhoofdpijn en oesofageale reflux. Vanwege het gebrek aan slaap, waaraan veel slaapapneupati├źnten lijden, zijn er vaak bijwerkingen die net zo verontrustend kunnen zijn als de stoornis zelf. Veel mensen die slaapapneu hebben, ervaren bijvoorbeeld ook depressie, prikkelbaarheid en angst. Als deze drie dingen samengaan kunnen ze echt problemen in het hoofd van een persoon veroorzaken. Lees meer over slaapapneu depressie van onze website.Stel je voor dat je de hele tijd depressief en boos bent, niet wetende dat zoiets als slaapapneu jouw problemen veroorzaakt. Vaak kunnen de bijwerkingen worden behandeld met farmaceutische medicijnen, maar deze doen niets om de apneu zelf tegen te gaan. Je slaapapneu kan, zonder dat je het beseft, te wijten zijn aan stress in je leven, dus een stap naar een betere nachtrust zou kunnen zijn om een psycholoog te raadplegen.

De gevaren van slaapapneu zijn letterlijk te talrijk om op te noemen. Als jij of iemand van wie je houdt bezorgd bent over het hebben van de aandoening, is het noodzakelijk dat je onmiddellijk een arts raadpleegt om met de behandeling te beginnen. Als je dat niet doet, kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Als je meer wilt lezen over slaapapneu behandeling, de gevolgen en hoe je hulp kunt krijgen, bezoek dan onze website.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here