Wales vecht zich langs Frankrijk naar halve finales op WK rugby

0
261

Wales heeft voor de derde keer de halve finales van het WK rugby bereikt. De ploeg versloeg Frankrijk met een punt verschil: 20-19.

Halverwege de wedstrijd keken de rugbyers uit Wales nog tegen een 10-19 achterstand aan, maar na de pauze kantelde het duel nadat Sebastién Vahaamahina een rode kaart had gekregen wegens een ongehoorde elleboogstoot op de kaak van Aaron Wainwright.

Tot die tijd leken de Welshmen aan flarden gescheurd te worden door Frankrijk. De Fransen speelden een fantastische eerste helft en maakten drie try’s via Vahaamahina, Charles Ollivon en Virimi Vakatawa.

Dankzij een fortuinlijke try – de bal viel na een kluts in de handen van Wainwright en die kon ongehinderd naar de achterlijn lopen – mocht Wales nog wat hoop koesteren bij rust. Die nam toe toen Vahaamahina rood zag en het veld moest verlaten.

Wales had vervolgens nog een half uur om het gat te dichten en slaagde daarin ook dankzij een late try van Ross Moriarty en een conversie van Dan Biggar.

In 2011 stonden Wales en Frankrijk ook tegenover elkaar in de kwartfinales van het WK en ook toen was het verschil miniem en werd er rood uitgedeeld. Destijds was het echter Frankrijk dat aan het langste eind trok, nadat Sam Warburton met rood van het veld was gestuurd. Deze keer waren de rollen dus omgedraaid. Het was voor Wales de achtste overwinning in negen duels met Frankrijk.

Wales treft in de halve eindstrijd de winnaar van de laatste kwartfinale tussen gastland Japan en Zuid-Afrika. Dat duel wordt later vandaag gespeeld.

De andere halve finale gaat tussen Nieuw-Zeeland en Engeland. Nieuw-Zeeland rekende zaterdag af met Ierland en Engeland versloeg Australië.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 12 =