Wat is linkbuilding?

0
438

Wanneer je een website hebt dan hoor je regelmatig de termen SEO, SEA en linkbuilding door elkaar gebruikt worden. SEO staat voor search engine optimisation en is een Engelse term. Het gaat om het promoten van een website in de zoekmachines. SEA is het adverteren in de zoekmachines. Het zijn de advertenties die bovenaan en aan de zijkanten staan. Het kost geld om deze plek te kopen. De natuurlijke zoekresultaten (vanuit SEO) zijn te behalen door linkbuilding. Linkbuilding is het verkrijgen van verwijzingen naar de site. Laten we het wat nader bespreken.

Verwijzingen


Wanneer iemand op een vakantie de weg vraagt aan tien mensen en negen wijzen naar links en één naar rechts….waar ga je dan naartoe? Naar links natuurlijk! Hetzelfde werkt zo met je website. Google en de andere zoekmachines kijken wie naar welke sites wijzen om te bepalen hoe hoog de site in de zoekmachines komt. Het is een belangrijk onderdeel om hoger te scoren in Google. Daarom is Linkbuilding Amsterdam ook zo populair voor websites uit Amsterdam en Nederland. We gaan echter nog een stap verder.

Autoriteit

Google kijkt tegenwoordig niet meer naar het aantal mensen wat naar links of rechts wijst (de links). Het is ook belangrijk om te weten wie het zegt. Wat nu als de negen mensen ook toeristen waren en de andere persoon een tourgids in de plaats? Dan zou de mening van de tourgids tot veel zwaarder wegen? Zo werkt Google ook. Het gaat dus ook om de expertise en autoriteit welke een site heeft. Nu ga je toch maar naar rechts! Zo werkt Google ook.

De juiste mix

Bij het krijgen van links is het belangrijk om voor kwaliteit te gaan en de juiste mix van links te krijgen. Het mogen niet alleen startpagina links zijn of links uit een forum. Kies voor een gezonde en natuurlijke mix.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here