Wat moet je weten over cryptomunten?

0
273

Cryptomunten zijn vandaag de dag steeds meer op de voorgrond aan het komen. Het is nog geen geldig betaalmiddel in de supermarkt, maar er zijn meer en meer webshops die de mogelijkheid aanbieden om met cryptomunten te betalen. Cryptomunten kennen zowel voor- als tegenstanders. Sommigen zien er de toekomst in, terwijl anderen het risico te groot vinden.

Wat zijn cryptomunten?

Cryptomunten kunnen het beste gezien worden als een digitale of een virtuele munt dat steeds meer een alternatief wordt voor het standaard geld dat we vandaag de dag gebruiken. De meest bekende cryptomunt is ongetwijfeld Bitcoin. Het grote verschil is dat er geen bepaalde instantie is die de bevoegdheid over de munten heeft. Bij het klassieke geldsysteem is dit een bank of een overheid.

Wat zijn de risico’s?

Het grote risico bij cryptomunten zoals Bitcoin is dat de koers steeds fluctueert. Vandaag kan het zijn dat je inzet verdriedubbeld is, maar je loopt evenveel risico om je inzet gehalveerd te zien een dag later. Daarom is het belangrijk om enkel te investeren met geld dat je niet noodzakelijk nodig hebt. Geld waarvan je weet dat je geen boterham minder zal moeten eten als je het kwijt bent.

Gebruik apps

Om een goed overzicht te houden van de cryptomunten die je in bezit hebt, kan je best een app op je smartphone plaatsen. Daar kan je eenvoudig volgen hoe de koersen evolueren. De beste crypto app is volgens velen Bitvavo.

Bitvavo reviews zijn over het algemeen erg positief omdat het gebruik heel eenvoudig is. Je kan een gratis account openen, waarna je het geld kan storten dat je wil investeren. Daarmee koop je de cryptomunten die je wil hebben en na de bevestiging van de aankoop kan je kijken hoe je investering evolueert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here