Waterpolosters verliezen van wereldkampioen op WK

0
451

De Nederlandse waterpolosters zijn er in de groepsfase van het WK niet in geslaagd te stunten tegen Amerika. Oranje hield de wereld- en olympisch kampioen in de tweede poulewedstrijd lang in bedwang, maar door een sterk laatste kwart won Amerika uiteindelijk met 12-9.

Sinds de verrassende zege van Nederland op Amerika in de olympische finale van 2008 wonnen de Amerikaanse vrouwen twee olympische titels, drie van de vijf wereldtitels en tien van de elf World League-toernooien.

Goede start Oranje

Oranje, dat in de World League van dit jaar in de halve finales met 8-6 boog voor de Verenigde Staten, begon uitstekend. Na treffers van Simone van de Kraats en Bente Rogge (prachtige boogbal) en ballen op de lat van Van de Kraats en Sabrina van der Sloot leidde Oranje met 2-1.

Tot de rust bleef Oranje de favoriet prima partij bieden, daarbij geholpen door het gehaaste schieten van de Amerikaanse waterpolosters en het uitstekende keeperswerk van de jonge Joanne Koenders, die het gat moet opvullen dat de vertrokken topkeepster Laura Aarts heeft achtergelaten.

Direct na rust werd Oranje naar achteren gedrukt en voerden Madeline Musselman en Makenzie Fischer de score op naar 6-4 in Amerikaans voordeel. Even leek de formatie van coach Arno Havenga te bezwijken, maar Nederland knokte zich toch weer langszij (7-7).

“We zijn best wel weerbaar”, keek Maud Megens terug op het duel. “We laten de koppies niet hangen.” Over Koenders was ze zeer tevreden. “Ik ben trots op haar. Ze moet er hier staan. Er is veel druk door alles wat er is gebeurd en ze doet het goed.”

In het slotkwart liep de VS van 8-7 uit naar 10-7. Nederland bleef de doelpunten te eenvoudig weggeven en voorin werden de kansen niet benut. De ploeg veerde nog even op (10-9), maar in de slotminuten werd het verschil toch nog drie goals.

Oranje speelt nog een groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De ploeg van Havenga gaat daarna de tussenronde in.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here