Waterpolosters zonder sterspeler Aarts naar WK: ‘Misschien zakelijker gaan verdedigen’

0
295

Ze is de opvallende afwezige in het waterpolobad in Rotterdam. Tussen de vrouwen van de Nederlandse selectie, die zich momenteel voorbereiden op het WK in Zuid-Korea, ontbreekt sterspeelster Laura Aarts. Bondscoach Arno Havenga zette de keepster namelijk vorige week uit de selectie.

Een opmerkelijke beslissing, zo’n twee weken voor het wereldkampioenschap en één jaar voor de Olympische Spelen in Tokio. De 22-jarige Aarts was de vaste, eerste keepster onder leiding van Havenga.

Aarts zou richting de Spelen van 2020 niet de inspanningen willen leveren die horen bij een olympische missie. Zelf wil ze nog niets over de situatie zeggen. “Mijn verhaal komt later”, berichtte ze aan NOS-verslaggever Erik van Dijk.

Verrast

De mededeling kwam onverwacht voor bondscoach Havenga. Ook verdediger Maud Megens was verrast. “We zagen dat zeker niet aan komen”, zei Megens. “Het is super jammer voor ons.”

Het team wordt er zonder Aarts namelijk niet sterker op, maar Megens denkt dat het verlies wel is op te vangen. “We moeten uitgaan van onze eigen krachten en misschien iets zakelijker verdedigen als Aarts niet op doel staat.”

Successen

Met Aarts in de selectie wonnen de waterpolovrouwen zilver op het WK van 2015 en zilver op het EK van 2016. Aarts was een van de uitblinkers tijdens het EK van 2017, toen Nederland voor het eerst in 25 jaar weer Europees kampioen werd.

Het wereldkampioenschap begint op 14 juli in het Zuid-Koreaanse Gwangju.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vier × drie =