Welke sim only past het beste bij jou?

0
420

De opmars van de sim only is niet te stuiten! Waar je meer dan tien jaar geleden nog de prepaid simkaart floreerde, is de sim only behoorlijk populair. En dat is niet voor niets. Hieronder lees je de voordelen van een sim only-abonnement en ontdek je welke abonnement het beste bij je aansluit.

De voordelen van een sim only

Het grote voordeel van een sim only-abonnement zijn de abonnementskosten. Deze zijn, zeker in vergelijking met een abonnement mét toestel, een stuk goedkoper. Dit komt vooral omdat mobiele data steeds goedkoper wordt. Mobiele providers, zoals Tele2 en T-Mobile, bieden steeds grotere databundels aan voor hetzelfde bedrag. Zo kost ‘unlimited’ data bij Tele2 tegenwoordig 20 euro. Dit lag een aantal jaren geleden een stuk hoger.

De meeste abonnement zijn maandelijks opzegbaar. Zo kan je lekker flexibel van abonnement switchen.

Het is aan te raden om vergelijkingstools op internet te gebruiken om te kijken welke sim only abonnement het beste bij je past. Zo heeft Tele2 een handig hulpmiddel om te berekenen hoeveel data je maandelijks verbruikt.

Let goed op de voorwaarden

Bedenk ook voor jezelf voor hoelang je een contract wilt afsluiten met een mobiele provider. Vaak heb je de optie voor een sim only van 1 jaar en van 2 jaar. Hiervoor is het zaak dat je goed naar de voorwaarden van de provider kijkt. Vaak is een sim only van 2 jaar een stukje goedkoper dan een sim only van 1 jaar, maar bij sommige mobiele providers zit je hier minimaal één jaar aan vast. In dat geval is wellicht een sim only van 1 jaar toch prettiger.

Verder is het zaak om te kijken hoeveel je extra moet betalen indien je buiten je bundel belandt. Bij de meeste bundels kan je een limiet inschakelen, waardoor je standaard een betaald bedrag betaalt.

Kijk ook hoelang het tegoed houdbaar is. Bij de meeste providers kan je je overgebleven data, SMS’jes en belminuten niet meenemen naar je volgende maand. Dat is zonde, want het is in jouw bezit! Als je maandelijks veel tegoed overhoudt is het aan te raden om je pakket te wijzigen. Zo betaal je ook een stuk minder! Kies daarom voor een ruim abonnement, zodat je (bijna) nooit extra telefoonkosten hoeft te betalen, maar ook niet te ruim, want bijstellen naar beneden kan niet bij iedere provider.

Aansluitkosten

Bij iedere mobiele provider betaal je aansluitkosten voor je nieuwe abonnement. De prijs varieert van 10 euro tot 30 euro. Als je bij je huidige mobiele provider blijft hoef je geen extra kosten te betalen. Meestal is de klantenservice van je mobiele provider ook gratis te benaderen. Ook dit staat in je voorwaarden.

Jouw ideale sim only

Om te kijken welke sim only het beste bij je aansluit is het aan te raden om een vergelijkingstool te gebruiken. Veel websites hebben zo’n tool, zoals Tele2 en Simonlycheck.nl. Aan de hand daarvan weet je al snel wat het goedkoopste abonnement is. Vergelijk vervolgens de reviews. Zo weet je al snel voor welke sim only abonnement jij moet gaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here