Welke stappen kan ik ondernemen bij een arbeidsconflict?

0
260

Een arbeidsconflict is voor zowel een werkgever als een werknemer erg vervelend. Hierom is het verstandig om arbeidsconflicten op de lossen. Er zijn verschillende stappen die kunt ondernemen als je terecht komt in een arbeidsconflict. De mogelijkheden lees je in dit artikel.

Ga naar een week pas weer in gesprek

Het is allereerst belangrijk om te weten dat je het best een week na het conflict geen contact kunt hebben. Dat komt omdat het goed mogelijk is dat beide partijen de eerste week nog hoog in hun emoties zitten bij een conflict. Na een week kan je weer aan de slag gaan met het zoeken naar een oplossing voor het probleem.

Schakel een mediator in

Om te beginnen is het verstandig om een mediator in te schakelen. Dit moet je niet in de week doen waarin het conflict is ontstaan. Het is namelijk belangrijk dat beide partijen eerst hun emoties en gevoelens kunnen laten bezinken. Dit is belangrijk om tot een oplossing te komen. Veel mensen vragen zich af, wat kost een mediator? Dit is niet vreemd, want het is mogelijk dat je twijfelt aan de hulp van een mediator. Toch is het verstandig om allereerst een mediator in te schakelen bij een arbeidsconflict.

Sleep de tegenpartij voor de rechter

Als je na mediation nog steeds niet uit het conflict kunt komen is het zaak om een andere stap te ondernemen. Hierom is de volgende stap die je kunt ondernemen het slepen voor het gerecht. Het is hierbij ook handig om jezelf te voorzien van een advocaat. Een advocaat kan jouw verhaal geheel volgens de wet uitwerken en voorleggen aan de rechter. Daarnaast is de kans erg groot dat de tegenpartij ook voorzien is van een advocaat bij een rechtszaak. Aan de hand van beide verhalen zal een rechter uiteindelijk een wettelijk rechtvaardige uitspraak doen. Deze uitspraak kan zowel in jouw voordeel als in jouw nadeel zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here