Welke vloer past het best bij mij?

0
415
Brown Wooden Panel Beside Concrete Board

Als je gaat verhuizen of toe bent aan een nieuwe vloer, moet je wel weten welke vloeren er allemaal zijn en welke het beste bij jou past. Er is voor elk huishouden wel een perfecte vloer te vinden. Welke vloeren er allemaal zijn lees je in dit artikel.

Houten vloer

Er zijn heel veel verschillende vloeren. Een bekende vloer is de houten vloer, deze vloer gaat heel lang mee en is een goede investering voor de toekomst. Dit is ook gelijk het grootste voordeel van de vele. Ook geeft een houten vloer heel veel sfeer met zich mee, hout is namelijk een natuurlijk materiaal. Een klein nadeel van een houten vloer is dat hij niet waterbestendig is. Om er toch voor te zorgen dat de vloer bescherming krijgt tegen vocht, kan je het beste hardwax olie aanbrengen. Dit zorgt voor een goede bescherming tegen vocht. Om je vloer mooi te houden is het belangrijk dat je om de 5 jaar een laag hardwax olie aanbrengt. 

Laminaat

Bij hout kan de vloer nog wel is verkleuren, dit is met laminaat niet zo! Ook is laminaat vochtbestendiger dan een houten vloer. Voor de rest is laminaat er in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Laminaat heeft ook niet veel onderhoud nodig, stofzuigen en dweilen is voldoende. Een groot voordeel waarom mensen vaak voor laminaat gaan, is dat laminaat gemakkelijk zelf te plaatsen is. De prijs van laminaat is in verhouding heel goedkoop, het gaat lang mee en het heeft weinig onderhoud nodig. 

Tapijt

Bij tapijt is het zo dat het een luxe uitstraling heeft. Een groot voordeel van tapijt is dat geluiden gedempt worden, ook goed voor op de trap dus. Verder is tapijt ook lekker warm aan de voeten en goed voor de energierekening, tapijt werkt namelijk isolerend. Deze vloer geeft ook veel sfeer en een echt thuisgevoel. Voor kleine kinderen en ouderen is tapijt ook heel fijn, het slipt namelijk niet!

Tegels

Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar het is ook mogelijk om voor tegels te kiezen. Een groot voordeel van tegels op de vloer is de hygi├źne. Andere vloeren zoals tapijt trekken veel stof aan. Verder gaan tegels heel lang mee en ze kunnen ook de ruimte groter laten lijken. Er zijn heel veel kleuren en patronen verkrijgbaar qua tegels. Ook het plaatsen van tegels is zelf heel makkelijk te doen. Een klein nadeel van tegels is dat ze van nature koud zijn. Dit kan je oplossen met vloerverwarming. Tegels worden ook vaak alleen in delen van het huis geplaatst, zoals de keuken of badkamer. 

Vinyl

Dan heb je ook nog een vinyl vloer. Als je de vloer vergelijkt met andere vloeren dan is een vinyl vloer redelijk goedkoop. Een ander voordeel is dat de vloer net als tapijt een geluiddempend effect heeft. Verder voelt een vinyl vloer warm aan en is het olie- en vetafstotend. Vinyl heeft net als sommige andere vloeren niet veel onderhoud nodig en kan overal geplaatst worden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here