Wereldwijd laven gokkers zich aan de Tadzjiekse Supercup

0
287

Zaterdag, klokslag 14.00 uur. In alle uithoeken van de wereld klappen laptops open. Geroutineerd ratelen de vingers over het toetsenbord tot de tussenstand op het beeldscherm verschijnt.

Na twee minuten staat het al 1-0 voor FC Choedzjand tegen Istiklol Doesjanbe. Een verrassing is in de maak.

Terwijl de hele wereld in de ban is van de coronapandemie, is in Tadzjikistan de voetbalcompetitie vandaag van start gegaan met de Supercup. En veel gokkers in de hele wereld haalden opgelucht adem.

Nog twee coronavrije landen

Tadzjikistan behoort met de Westelijke Sahara tot de enige landen in de wereld, waar nog geen melding van een coronabesmetting is geweest.

Afgelopen week waren de straten van hoofdstad Doesjanbe nog vol kleurige bloemen vanwege de viering van het voorjaarsfeest Novroez, dat zijn oorsprong in Perziƫ heeft. En sinds vandaag hoort het Centraal-Aziatische land van 9 miljoen inwoners met Wit-Rusland, Nicaragua en Burundi ook tot laatste vier landen waar de bal gewoon rolt.

Intussen rekent de Tadzjiekse voetbalbond zich voorzichtig rijk. Wit-Rusland verkocht de uitzendrechten van de eigen competitie inmiddels aan tien verschillende landen. “Het is te vroeg om er iets concreets over te zeggen”, aldus een medewerker van de voetbalbond. “De competitie begint zondag, we zullen zien.”

Voor de liefhebbers: achter gesloten deuren draaide landskampioen Istiklol de achterstand nog om en won de strijd om de Supercup met 2-1 van FC Choedzjand.

Eerder maakten we deze bijdrage over gokken op sportwedstrijden tijdens de coronacrisis.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here