Wiebes bereikt akkoord met ploeg en blijft fietsen bij Parkhotel Valkenburg

0
332

Het conflict tussen wielrenster Lorena Wiebes en haar ploeg Parkhotel Valkenburg is opgelost. Beide partijen hebben een akkoord bereikt waardoor Wiebes voorlopig voor haar ploeg blijft koersen; ze blijft tot 1 juni 2020 bij de ploeg. Daarna krijgt ze de ruimte van de ploeg om te verkassen.

Eind december verklaarde de Nederlands kampioene dat ze niet meer in actie wilde komen voor Parkhotel Valkenburg. Het wielertalent zei te willen overstappen naar een grotere ploeg, hoewel ze bij haar huidige ploeg een contract heeft tot eind 2021. Desnoods, zei Wiebes, zou ze per 1 januari stoppen met fietsen.

Dinsdag leek de ruzie tussen Wiebes en haar ploeg verder te verharden, toen Parkhotel Valkenburg aankondigde een kort geding tegen de renster aan te spannen wegens contractbreuk. Die zaak, die donderdag zou dienen, is nu van de baan.

Groot talent

De pas 20-jarige Wiebes geldt als een groot wielertalent. Naast de nationale titel op de weg won ze afgelopen seizoen ook de RideLondon Classique, goud op de Europese Spelen en twee etappes in de Boels Ladies Tour. Ze sloot het jaar af als leider van de wereldranglijst.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here