Wielerbond stelt niet een, maar twee BMX-bondscoaches aan

0
401

De nationale BMX-selectie heeft vanaf vandaag niet een, maar twee bondscoaches. Talentcoach Rob van den Wildenberg en assistent-bondscoach Raymon van der Biezen volgen Bas de Bever op.

De Bever vertrok op 1 januari na een dienstverband van vijftien jaar. Hij was toe aan iets anders.

De ins en outs van de sport

KNWU-voorzitter Thorwald Veneberg, die vorig jaar ook al bondscoaches moest vervangen op de weg (mannen, vrouwen en onder 23) en de baan (voor de duuronderdelen), is blij dat hij het vertrek van De Bever intern heeft kunnen opvangen.

“Rob en Raymon brengen als oud-BMX’ers een schat aan kennis en ervaring mee en zijn zelf ook actief geweest op de Spelen. Ze kennen de ins en outs van de sport als geen ander. Wij kijken met veel vertrouwen uit naar het traject richting Tokio 2020”, aldus Veneberg.

Bekijk hieronder de reportage die we afgelopen week uitzonden over de start van de wereldbekercyclus.

Onder leiding van De Bever werden Niek Kimmann (2015) en Laura Smulders (2018) wereldkampioen, fietste Smulders naar olympisch brons in Londen en veroverde Jelle van Gorkom in Rio zilver.

Van Gorkom raakte vorig jaar ernstig gewond bij een trainingsongeval, wat het einde van zijn carrière betekende. Het voorval en de gevolgen raakten De Bever, die aanwezig was bij het ongeluk en wekenlang slecht sliep door schuldgevoelens, diep.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vier × vier =