Willem II haalt twee spelers Bayern München, Bruns naar VVV

0
353

Willem II heeft zich versterkt met Kwasi Wriedt en Derrick Köhn. Beide spelers komen over van het tweede elftal van Bayern München en hebben een contract getekend tot de zomer van 2023.

De 25-jarige Wriedt is een spits en maakte dit seizoen al dertien doelpunten. Köhn is een 20-jarige aanvallend ingestelde linksback.

De nummer vier van de eredivisie heeft daarnaast het contract met technisch directeur Joris Mathijsen verlengd tot de zomer van 2024. Mathijsen, onder meer oud-speler van Willem II, HSV en Feyenoord, begon in 2016 als technisch manager en kreeg een jaar later zijn huidige functie.

“Mede door zijn beleid zet de club in zijn totaliteit continu stappen, zijn de resultaten op het veld verbeterd en wordt vermogen op het veld gecreëerd”, laat Jan van der Laak, voorzitter van de raad van commissarissen van de Tilburgse club, weten.

Thomas Bruns maakt het seizoen af bij VVV-Venlo, dat hem huurt van Vitesse. Het afgelopen halfjaar kwam de middenvelder op huurbasis uit voor PEC Zwolle.

Het vertrek van de 28-jarige Bruns komt niet helemaal als een verrassing, aangezien hij in Zwolle nauwelijks speeltijd kreeg. Eerder deze maand mocht hij ook niet mee op trainingskamp.

“Ik heb er enorm veel zin in om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan”, laat Bruns weten. “Bij PEC zat ik in de laatste fase voor de winterstop op een dood spoor. Voor mezelf is het daarom belangrijk dat ik het plezier in het voetbal weer terugkrijg en een rol kan spelen in het team.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here