Wimbledonkampioene Halep ontvangt hoogste Roemeense onderscheiding

0
240

Simona Halep heeft ruim twee weken na haar overwinning op Wimbledon de hoogste onderscheiding van Roemenië ontvangen. Ze kreeg de zogeheten Orde van de Ster van Roemenië uit handen van president Klaus Iohannis.

De 27-jarige Halep won eerder deze maand op grootse wijze Wimbledon. In de finale, die nog geen uur duurde, klopte ze Serena Williams. “Je schreef in 55 minuten een belangrijk hoofdstuk in de Roemeense sportgeschiedenis”, zei de president in zijn lofrede.

De eerste Roemeense winnares van ’s werelds belangrijkste tennistoernooi toonde zich dankbaar en vereerd met de onderscheiding. In haar korte dankwoord zei Halep “een trotse Roemeense” te zijn. “Deze toespraak is moeilijker dan de Wimbledonfinale”, voegde ze er veelbetekenend aan toe.

De overwinning op Wimbledon betekende Haleps tweede grandslamtitel. Vorig jaar was ze ook de beste op Roland Garros.

Halep is niet de eerste Roemeense tennisser die de Orde van de Ster van Roemenië heeft mogen ontvangen. Ilie Nastase, tweevoudig grandslamwinnaar (US Open 1972 en Roland Garros 1973) en de eerste nummer één van de wereld (1973-1974), viel eerder al die eer ten deel. De nu 73-jarige Nastase was aanwezig bij de huldiging van Halep.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

twaalf + zestien =