Woning verkopen? Dit moet je weten!

0
416

Je huis verkopen is in de huidige stand van de huizenmarkt een makkie zou je zeggen. De prijzen van het vastgoed zijn enorm gestegen door de tot nog toe stijgende economie. Toch zijn er een aantal dingen die ontzettend handig zijn om te weten voor jij jouw huis verkoopt.

De juiste prijs

Uiteraard wil je als je jouw huis verkoopt een goede prijs hebben voor je woning daarom is het ontzettend belangrijk dat je op de hoogte bent van de huidige staat van je huis. Ook is het belangrijk om te kijken hoe jij jouw huis meer waard kunt maken. Met het bouwen van een uitbouw bijvoorbeeld kan je jouw huis al flink van waarde laten stijgen. Ook heeft jouw huis dan een ruimte voordeel met de buurman bijvoorbeeld. De kans is natuurlijk groter dat een koper jouw huis met nieuwe uitbouw koopt dan het huis van je buurman dat te koop staat.

Weet wat je verkoopt

Het is ontzettend belangrijk dat je weet wat je verkoopt. Je verkoopt waarschijnlijk niet alleen het huis maar wellicht ook een tuin of een ander stuk grond. Je kan het best bij meerdere instanties opvragen naar de waarde van je woning. Wil jij jouw woningwaarde weten? Dan is het handig om een makelaar in te schakelen maar ook navraag te doen bij het kadaster. Zij weten precies welk stuk grond van jouw huis. Zo kan je makkelijk een overzicht voor jezelf maken welk stuk grond nou precies van jou is.

Pas je huis aan

Het kan ontzettend in je voordeel werken als je een aantal dingen aan je huis aanpast voordat je jouw huis verkoopt. Als je een verouderde schuur hebt dat op instorten staat kan dat natuurlijk ontzettend in je nadeel werken, daarom is het aan te raden het te vervangen of op te knappen mits je daar budget voor hebt. Vraag naar mensen die er verstand van hebben of het ook daadwerkelijk handig is om deze dingen aan je huis aan te passen. In sommige gevallen is dit namelijk niet handig of de potentiële koper is iets totaal anders van plan.

Maak reclame

Zoals je al weet is sociale media ontzettend belangrijk geworden in de tijd waar we nu in leven. Buiten dat we onze levensverhalen en boze uitbarstingen naar buiten gooien kan je ook reclame maken voor een ontzettend groot publiek. In de meeste gevallen wordt er reclame gemaakt op de grote woningsites en dat is ook nog steeds een aanrader. Waarom zou je geen gebruik maken van de sociale media als jij jouw huis wilt verkopen? Door een duidelijke advertentie te plaatsen op Facebook bijvoorbeeld en als je het vraagt aan je vrienden om te delen, dan heb je al een ontzettend groot publiek dat ziet dat jij jouw woning verkoopt. Des te meer mensen er geïnteresseerd zijn in jouw woning des te groter de kans dat jouw woning verkocht wordt en des te meer geld je kan vragen voor je woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here