Zelfbewust Ajax hoopt op meespelen Ronaldo

0
571

“De lat komt steeds hoger te liggen. Dat zal nu ook weer moeten om Juventus te verslaan. Na Bayern M├╝nchen en Real Madrid zullen we weer een grens moeten verleggen. Maar dat doen we met ons eigen spel. We gaan er heel veel plezier aan beleven.”

Dat zei Ajax-trainer Erik ten Hag daags voor het duel met Juventus in de kwartfinales van de Champions League. Een duel dat hij voor het eerst als lijstaanvoerder in de eredivisie aanvat. “Dit is een andere competitie. We zijn op drie fronten actief, maar wij leven van wedstrijd tot wedstrijd. De eredivisie heeft hier geen invloed op.”

De laatste keer dat Ajax in Europees verband juichend van het veld liep tegen Juventus was na de Europa Cup I-finale in 1973. Daarna wonnen de Amsterdammers nog een keer, met 2-1 in de achtste finales van de UEFA Cup in 1975, maar dat was niet genoeg om verder te bekeren. In zeven van de laatste acht ontmoetingen was Juve de winnaar.

Een echte angstgegner dus. “Spaans voetbal is anders dan Italiaans”, weet Ten Hag. “Er zijn cultuurverschillen. Maar onze spelers zijn tactisch zo geslepen, die kunnen met meerdere varianten omgaan.”

Kolkende ambiance

“Er was hier ooit iemand die zei: Als wij de bal hebben, kan die ander niet scoren”, verwees Ten Hag naar clubicoon Johan Cruijff. “Wij willen onze eigen wedstrijd spelen in een kolkende ambiance, daar gaan we van uit.”

Waar de enkelblessure van Frenkie de Jong volgens Ten Hag geen probleem zal zijn, heeft de tegenstander met verschillende blessures te maken. Zo zal verdediger Chiellini vanwege een kuitblessure zeker ontbreken bij Juventus. “Chiellini is ontzettend belangrijk, maar Juventus heeft een heel brede selectie. Hij is heel ervaren en geslepen, als hij er niet bij is dan zal dat zeker een gemis zijn”, zei Ten Hag.

Nog belangrijker is het wel of niet meespelen van Cristiano Ronaldo. Vandaag nam Ronaldo voor het eerst in weken weer deel aan de groepstraining van Juventus. Ten Hag hoopt dat de Portugees woensdag present is. “Het is fantastisch om tegen een speler als Ronaldo te kunnen spelen. Dat daagt uit.”

Dat vond ook Hakim Ziyech. “Je wil tegen de besten spelen”, aldus de spelmaker. En dan met gevoel voor understatement. “Daar hoort hij wel bij.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here