Zo schenk jij het lekkerste bier!

0
563

Je houdt wel van een biertje of zijn tijd. Natuurlijk wil je hier dan optimaal van genieten en voor je vrienden schenk je ook het liefst het lekkerste bier. Maar hoe zorg je er nu voor dat je bier zo lekker mogelijk is? Hieronder vind je enkele handige tips.

Kies het juiste bier uit

Welk bier voor jou het juiste bier is hangt natuurlijk helemaal af van jouw smaakvoorkeuren. Ga na wat voor soort bier je lekker vindt en kijk ook naar soorten bier die hierop lijken. Eventueel kun je ook advies inwinnen bij je plaatselijke slijterij en hier je drank bestellen. Is een bepaald biersoort dat je lekker vindt nogal prijzig? Dan kun je er ook voor kiezen om hiervan bierfusten te kopen. Dit is ideaal voor feestjes en je bent dan vaak een stuk voordeliger uit.

Bewaar het bier op een donkere plaats

Bier kan niet goed tegen licht. Het gaat namelijk stinken als er te veel licht bij het bier komt. Dat wil je natuurlijk niet, zeker niet omdat de geur ook deels de smaak bepaalt. Het bier gaat dan dus ook minder lekker smaken. Daarom kun je bier het beste op een donkere plaats bewaren, bijvoorbeeld in de koelkast, in de kast of in een doos die afgesloten is.

Schenk het bier in een glas

Sommige mensen drinken bier graag uit een flesje of blikje, maar het is echt beter om het uit een glas te drinken. De smaak van het bier wordt namelijk mede bepaald door je andere zintuigen. Zo zijn de geur en het zien van de kleur ook belangrijk voor je smaak. Je kunt bier alleen goed ruiken en zien als je het uit een glas (of eventueel een plastic beker) drinkt. Doe dit dan ook altijd en kies het liefst ook voor het juiste bierglas voor dat bier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here