Zo voorkom je overmatig zweten pas echt!

0
427

Het is menselijk dat je zweet tijdens het sporten of wanneer je zenuwachtig bent. Toch is er ook een groep mensen die veel meer zweet dan anderen. Wanneer je zonder te veel inspanning veel zweet, heb je last van overmatig transpireren. Hoe komt het dat de een meer zweet dan de ander? En hoe kom je het beste van overmatig zweten af? Lees snel verder en krijg antwoord op al jouw vragen!  

Wat is overmatig zweten?

Overmatig zweten houdt in dat je zweetklieren in de huid voortdurend zweet produceren; ook bij weinig tot geen inspanning en een lage lichaamstemperatuur. Deze ‘’aandoening’’ wordt ook wel hyperhidrosis genoemd. Mensen met hyperhidrosis verliezen te veel vocht om hun lichaamstemperatuur constant te houden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld last krijgen van zweetaanvallen en/of een onaangename geur. In sommige gevallen is het zelfs nodig om meerdere malen per dag schone kleren aan te trekken.

Een ander symptoom van overmatig zweten is een schimmelinfectie aan de voeten. Deze schimmelinfecties kun je herkennen aan kloofjes, blaadjes en roodheid. Daarnaast kun je ook last hebben van klamme handen, wat natuurlijk niet prettig werken is.

Wat is de oorzaak van overmatig zweten?

Het is nog altijd niet helemaal duidelijk waarom de een meer vocht verliest dan de ander. Er zijn namelijk meerdere oorzaken van overmatig zweten aan te wijzen; bijvoorbeeld zenuwen, stress, grote lichamelijke inspanningen, angst, pubertijd, een slechte conditie, koorts en de invloed van hormonen. Daarnaast zijn er ook bepaalde aandoeningen die kunnen leiden tot overmatig zweten zoals acromegalie, tuberculose of hartziekten.

Wat werkt tegen overmatig zweten?

Natuurlijk kan een goede hygiëne helpen bij overmatig zweten. Het is daarom belangrijk dat je jezelf dagelijks wast en schone kleding draagt. Transpiratievocht is normaalgesproken geurloos, zolang deze niet in contact komt met bacteriën. Dit wil je dus voorkomen! Het is ook aan te raden om okselharen weg te scheren, zodat bacteriën in het haar geen kans krijgen.

Ten tweede kun je gebruik maken van een deodorant, echter doet dit middel vrij weinig tegen de aanmaak van zweet. Tegenwoordig zijn er wel deodoranten verkrijgbaar die langer dan veertien uur werkzaam zouden zijn. Hiermee zou je dus wel de dag mee door moeten komen, alleen is de werkzaamheid niet gegarandeerd. Wanneer je last hebt van overmatig zweten, dan kan het zo zijn dat dit niet de perfecte oplossing voor jou is. Het effect van de deodorant is bij iedereen anders.

Ten derde zijn er antiperspirant verkrijgbaar. Dit is een middel met zinkpasta of aluminiumchloride die ervoor zorgt dat er minder zweet wordt geproduceerd. De ingrediënten in antiperspirant vernauwen de zweetkliertjes, waardoor de productie van zweet wordt afgeremd.

De perfecte behandeling tegen overmatig zweten

Vanuit een medisch oogpunt gezien zijn er geen bezwaren om het overmatig zweten tegen te gaan. Wist je dat overmatig zweten verholpen kan worden door Botox? De Botox behandelingen tegen overmatig zweet van The Body Clinic zorgen ervoor dat het zweten voor langere tijd stopgezet kan worden. Dit is daarom een perfecte behandeling om van je probleem af te komen! Tijdens zo’n behandeling krijg je een injectie met een kleine hoeveelheid Botox. Hiermee worden de signalen van de zweet zenuwen stopgezet voor een aantal maanden. De botox behandeling moet daarna weer herhaald worden zodat jouw oksels weer zweet-vrij zijn! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here