Zo zorgt een muursticker voor een gezellig interieur

0
235

Een kamer is een ruimte waar we ons in huis meestal vaak in bevinden. Dit kunnen allerlei verschillende kamers zijn. Dit kan bijvoorbeeld een woonkamer zijn, een slaapkamer, een keuken, een badkamer of nog vele andere dingen. Meestal willen mensen hun kamers aankleden zodat de kamer een visualisatie van hun karakter wordt. Dit betekent dat de kamer gedecoreerd en beschilderd moet worden om dit mogelijk te maken. Hiervoor is het essentieel om alles in de kamer te bekleden, maar met een goede balans. Een hele volle kamer kan snel rommelig uitstralen, maar een veel te lege kamer kan ervoor zorgen dat het niet lijkt alsof er moeite in de kamer gestoken is. Deze balans is daarom van essentieel. Wanneer we kijken naar kamers van meiden zien we vaak lichtere tinten van roze of grijs tegenwoordig, beige kan ook een populaire keuze zijn. Jongens en mannen kiezen vaker voor kleuren die wat harder en meer eenvoudig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wit, zwart, donkere grijstinten of bijvoorbeeld blauw.

Zo maak je een mooie kamer

Het is relevant dat er een subtiele kleur gekozen wordt in plaats van een heel felle kleur. Het best is om iets te kiezen wat rust in de ruimte brengt. Het is ook van belang dat het plafond geschilderd wordt, het is ook wel de vijfde muur in de kamer. Het is in een slaapkamer relevant om bijvoorbeeld te bedenken wat je wil zien als je gaat slapen. Dit kan bijvoorbeeld een patroon zijn, maar het kan ook iets zijn wat een donkere kleur heeft om het licht in de kamer beter te absorberen. Het is vaak populair om alle plafonds in een huis wit te laten omdat de kamers dan mooi in elkaar overlopen en omdat dit meestal de kleur is van minstens een van de muren in de kamer. Op deze manier is de ruimte mooi verdeeld in twee delen. Een lichtere versie van een plafond kleur kan helpen om de perceptie te geven van een iets lager plafond. omdat het plafond dezelfde kleur heeft als de gekleurde muren, kan de kamer dan lijken op één geheel waardoor het minder druk oogt. Het zou ook een goede optie zijn om een tekening op het plafond te maken of bijvoorbeeld houten planken uit de bouw van het huis openlijk te laten zien. Dit kan de ruimte weer heel ruim maken wat voor een woonkamer bijvoorbeeld prettig is en vaak ook erg mooi staat. 

Muur decoraties

De muren in een huis spelen ook een essentiële rol in het decoreren van het huis. Het is populair om fotos aan de wanden te hangen van bijvoorbeeld bijzondere momenten of van familieleden en vrienden. Een kinderkamer kan iets drukker zijn. Kinderen hebben vaker een behoefte aan posters of muurstickers, muurstickers kinderkamer zijn erg populair omdat deze gemakkelijk bevestigd kunnen worden, ook door de kinderen zelf. Stickers zijn ook redelijk goedkoop en als ze verwijderd worden kunnen ze niet meer gebruikt worden. Dit is ideaal voor de kamer van een kind omdat de muren niet altijd even schoon blijven. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here