Zoet jaloers op Ajax: ‘Liever ook zo veel duels gespeeld’

0
457

Zestien dagen heeft PSV geen duel meer gespeeld als het komende zondag tegen AZ aantreedt in de eredivisie, terwijl titelconcurrent Ajax dankzij de Champions League en de KNVB-bekerfinale het wedstrijdritme op peil heeft gehouden.

Dat zorgt, uiteraard, ook voor vermoeidheid bij de spelers van Ajax, “maar ik had liever gehad dat wij ook zo veel hadden gespeeld. Als je in een bepaalde flow zit, blijf je maar doorgaan”, weet PSV-doelman Jeroen Zoet.

Niemendalletje in Arnhem

PSV oefende vorige week vrijdag in Arnhem weliswaar tegen Vitesse, maar startte de besloten wedstrijd met zeven reservespelers. Het was daarnaast veelzeggend dat de Eindhovenaren het niemendalletje in de Gelredome met 5-0 wonnen.

In hoeverre kun je dan zeggen dat het duel goed is geweest voor het ritme van PSV? Ook Zoet lijkt de oefenwedstrijd alweer vergeten.

PSV en Ajax staan op de ranglijst in punten gelijk (80), maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo dan de Eindhovenaren (+81 versus +71).

Zoet wil nog niet terugkijken en benoemen of PSV het dit seizoen ergens heeft laten liggen. “Ik heb zin in de komende twee wedstrijden en terugkijken doen we na het seizoen wel. Dat heeft nu weinig zin”, stelt de international.

“Als je zo gaat denken, kun je wel heel veel dingen terughalen die niet meer te veranderen zijn.”

Zoet werd drie jaar geleden met PSV op de laatste speeldag kampioen. Dat was toen een wonder, maar wonderen gebeuren toch maar één keer? “Ja, dat klopt, maar ik ken nog een wonder uit 2007: PSV-Vitesse. Dus ja, het kan”, countert Zoet, verwijzend naar de 5-1 thuiszege van destijds, waardoor de Eindhovenaren op de slotdag alsnog van de derde naar de eerste plaats stegen en op doelsaldo kampioen werden.

Vertrekwens

De 28-jarige doelman heeft nog altijd een vertrekwens bij PSV, maar wil wachten tot het juiste moment daar is. “Iedereen weet hoe ik erover denk, maar nu tellen mijn persoonlijke ambities even niet. PSV is het belangrijkste.”

Vorig jaar toonden AS Roma en Everton nog interesse in de Veendammer. “Na het seizoen ga ik alles op een rijtje zetten. Nu telt de wedstrijd van zondag en daarna die van woensdag”, blikt hij vooruit op de allerlaatste speelronde. “Het zou fantastisch zijn als we woensdagavond nog een mooi feest kunnen vieren.”

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here