Zonderland nog altijd niet helemaal zeker, Japanse bond geeft niet thuis

0
236

Een dag na de wereldbekeroverwinning van Epke Zonderland in Melbourne is er nog altijd geen honderd procent zekerheid of de Fries zich in juli mag melden bij de Olympische Spelen.

De Nederlandse turnbond (KNGU) heeft nog altijd geen officiële duidelijkheid gekregen van de Japanse collega’s. Ook is het nog onduidelijk wanneer de Japanners definitief uitsluitsel gaan geven. Tot die tijd rekent Zonderland zich nog niet rijk, zo liet hij zondag na de wereldbekerwedstrijd weten.

Zonderland strijdt met de Japanner Hidetaka Miyachi om één olympisch ticket. De 33-jarige Nederlander won in Australië met een score van 14,900. Zijn Japanse concurrent werd na een val vijfde met 13,400 en feliciteerde Zonderland alvast met zijn olympisch ticket, hoewel er nog twee wereldbekerwedstrijden te gaan zijn.

Miyachi staat nog altijd ingeschreven voor die twee wereldbekerwedstrijden (in Bakoe en Doha). De wereldbekerwedstrijd van Bakoe is van 12 tot en met 15 maart. Doha vindt een week later plaats. Voor die tijd zal de Japanse bond met duidelijkheid moeten komen.

Hidetaka Miyachi liet zondag weten dat het olympisch ticket voor Epke Zonderland is.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 6 =