Zonderland verslaat Deurloo en is weer Nederlands kampioen op de rekstok

0
366

Epke Zonderland mag zich weer Nederlands kampioen op de rekstok noemen. In Ahoy was hét slotakkoord de rekstokfinale, waar natuurlijk alle ogen gericht op de Fries, maar zeker ook op titelhouder Bart Deurloo. De 28-jarige meerkamper was vooraf een serieuze uitdager van de drievoudig wereldkampioen.

In Rotterdam bleef Zonderland echter koel door Deurloo ruim voor te blijven. Mede dankzij een Cassina en een Kolman scoorde de Fries 14,500 punten en werd daarmee voor de achtste keer nationaal kampioen. Deurloo moest genoegen nemen met 13,750 punten. Jermain Grünberg werd derde met 12,220 punten.

Na afloop was Zonderland tevreden met zijn winst én zijn oefening. “Ik heb na de EK (afgelopen april) even een break gehad en hier niet voor getraind. Dus ik vond het eigenlijk best spannend. Dit was voor vandaag een hele goede oefening.”

Deurloo was wel de beste turner op het onderdeel voltige. Frank Rijken werd op brug beloond met de hoogste score van alle toestelfinales: 14,550 punten.

Zowel Casimir Schmidt als Lieke Wevers wonnen twee finales. Schmidt was de beste op vloer en ringen, nadat hij zaterdag al meerkampkampioen geworden was.

Wevers pakte het goud op brug en vloer. Wevers was na een lange periode van afwezigheid weer terug en wist zaterdag al zilver te pakken op de meerkamp. Debutante Vera Jonker verraste met winst op sprong.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × drie =