Zoon Schumacher mag zich opmaken voor debuut in vrije training Formule 1

0
273

Juist op het moment dat Lewis Hamilton het recordaantal overwinningen van Michael Schumacher kan evenaren, zal Mick Schumacher zijn debuut maken in de vrije training van de Formule 1.

De 21-jarige zoon van Michael neemt over anderhalve week bij Alfa Romeo, in de eerste vrije training voorafgaand aan de GP van de Eifel in Duitsland, het plekje over van de Italiaan Antonio Giovinazzi.

Formule 2

Schumacher junior is momenteel de leider in de Formule 2 en maakt onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy. Hij laat weten enorm blij te zijn met deze kans.

“Ik ben dolenthousiast om deze kans te krijgen in de vrije training. Dat mijn eerste deelname aan een Formule 1-weekend in mijn thuisland is, maakt het voor mij nog specialer”, aldus Schumacher. “Ik ga me de komende tien dagen zo goed mogelijk voorbereiden om mijn best te doen voor het team en bruikbare data te verzorgen.”

De GP van de Eifel is op zondag 11 oktober. De eerste vrije training op de N├╝rburgring wordt op vrijdag 9 oktober verreden. Mocht Hamilton de GP winnen, dan heeft het net als Michael Schumacher 91 overwinningen geboekt in de Formule 1.

Bron: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here